3X NIEUWE LENTEFAVORIET
Ben jij gek op speciaalbier? Dan hebben we goed nieuws! Want met alle nieuwe smaken en soorten, blijft jouw glas nooit leeg. Een fruitige kriek, fris en tropische IPA of een blond abdijbier: de opvallende nieuwkomers voor dit seizoen.
CREATIEF MET KRIEK
Een echte kriek wordt gemaakt op basis van lambiek, een speciaal soort bier dat door spontane gisting ontstaat. Door de kersen (krieken) en soms extra fruit, ontstaan de mooie kleur en smaken. Eens proberen? De friszure smaak van Liefmans Fruit is de perfecte dorstlesser. Traditioneel serveer je kriek op zo’n 6 graden, maar deze Liefmans leent zich goed on the rocks op een warme dag. En wil je helemaal uitpakken? Gebruik ‘m als basis voor een cocktail met appel- en limoensap, suikerwater en bourbon. Door de fruitige smaak serveer je dit bier ook aan de eettafel bij salades, brie of desserts met chocolade. Neem een setje van vier mee voor €6,36*.
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/bierkwartier-liefmans.91fe2ae1edd2.jpg?)
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/bierkwartier-lentebok.d643f58767fa.jpg?)
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/tip_van.716192ae81f9.png?)
Heerlijk voorjaarsbiertje voor naast de borrelplank
TROPISCHE VERRASSING
De lente vraagt om frisse, fruitige smaken. In deze nieuwe American IPA proef je ananas, passievrucht, mango en grapefruit. Niet voor niets heet het bier Jopen Sunny Day. Schenk de zon in je glas en geniet van een klein bittertje, dat kenmerkend is voor IPA. Het bier is gemaakt door Jopen. Een Brouwerij in Haarlem, die brouwt vanuit een oude kerk. Ze zijn gek op experimenteren en proberen allerlei smaken, ingrediënten en brouwmethodes uit. Met unieke bieren als resultaat. Dus verras je smaakpupillen met dit exotische bier en droom weg naar een tropisch eiland. Oké, je eigen tuin of terras kan ook gewoon. Proef 'm nu voor €2,49*.
MEESTERWERK VAN MONNIKEN
Onze zuiderburen weten als geen ander hoe je bourgondisch geniet van goed eten en drinken. Dit blonde abdijbier van Val-Dieu is daar het perfecte voorbeeld van. Het is niet alleen ontzettend lekker, maar bevordert ook de spijsvertering. Perfect als aperitief of bij een goede maaltijd. De smaak is fruitig en zoet, met een licht bittere afdronk. Lekker bij vette vis en romige, jonge kazen. Het goudkleurige bier wordt gemaakt in de abdij, waar het brouwproces nog steeds geïnspireerd is op de tradities van de Val-Dieu monniken. Zij stonden bekend als talentvolle brouwers, die eeuwenlang het gisten bestudeerden en hun recepten telkens weer verfijnden. Probeer het deze lente als aperitief voor €5,49* (75 cl).
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/bierkwartier-valdieu.15ba210dbe72.jpg?)
Fotografie: Rob van der Vet, Sander de Ponti, Hanna van den Bos, Nanda de Beer.
DEEL VIA
*Prijzen onder voorbehoud van prijswijzigingen, actieprijzen geldig van 18 t/m 31 maart. Zie voor actuele prijzen gall.nl of ga naar de winkel.
PROEF! is een uitgave van Gall & Gall bv. Concept en realisatie door MPG.
© 2024 Gall & Gall Algemene voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/nix18.19fafa09a219.png?)
< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd < 18 jaar verkopen wij geen alcohol < 25 jaar, laat je legitimatie zien