MIXEN MET PIT
Voorjaarscocktails
Trend du moment: eten én drinken verrijken met extra spice en kruiden. Durf en schenk je vrienden een variatie op jullie favoriete cocktails. Vul de karaffen royaal met een kruidige whisky iced of een spicy sangria, want dit voorjaar wordt extra heet!
MIXEN MET PIT
Voorjaarscocktails
Trend du moment: eten én drinken verrijken met extra spice en kruiden. Durf en schenk je vrienden een variatie op jullie favoriete cocktails. Vul de karaffen royaal met een kruidige whisky iced of een spicy sangria, want dit voorjaar wordt extra heet!
ANANAS MOJITO MET JALAPEŃO
voor 1 glas
Wat heb je nodig?
- 15 ml limoensap + partje limoen om te garneren
- 1 theelepel rietsuiker
- 5 blaadjes munt + takje om te garneren
- 75 g verse ananas
- 30 ml Captain Morgan Spiced Gold
- 90 ml bruiswater
- 3-4 plakjes groene jalapeño
- crushed ijs
- short tumbler glas
Zo maak je ‘m
Doe het limoensap met de suiker in een serveerglas. Stamp stevig door elkaar met een cocktailmuddler of de achterkant van een pollepel. Kneus de muntblaadjes in je handen en roer samen met de ananasstukjes in het glas. Voeg de rum, bruiswater en een paar peperringen toe en vul aan met de crushed ijs. Roer goed door. Garneer met het takje munt, partje limoen en de peper.
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/button_0procent2.41d47e008455.png?)
Maak ‘m alcoholvrij met:
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/paascocktails-ananasmojitos.7aca50aeae6d.jpg?)
ANANAS MOJITO MET JALAPEŃO
voor 1 glas
Wat heb je nodig?
- 15 ml limoensap + partje limoen om te garneren
- 1 theelepel rietsuiker
- 5 blaadjes munt + takje om te garneren
- 75 g verse ananas
- 30 ml Captain Morgan Spiced Gold
- 90 ml bruiswater
- 3-4 plakjes groene jalapeño
- crushed ijs
- short tumbler glas
Zo maak je ‘m
Doe het limoensap met de suiker in een serveerglas. Stamp stevig door elkaar met een cocktailmuddler of de achterkant van een pollepel. Kneus de muntblaadjes in je handen en roer samen met de ananasstukjes in het glas. Voeg de rum, bruiswater en een paar peperringen toe en vul aan met de crushed ijs. Roer goed door. Garneer met het takje munt, partje limoen en de peper.
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/button_0procent2.41d47e008455.png?)
Maak ‘m alcoholvrij met:
SANGRIA 43 MET AARDBEI, VANILLE EN RODE PEPER
voor 1 karaf
Wat heb je nodig?
- 250 g aardbeien (gehalveerd)
- 1 sinaasappel (in kwart plakjes)
- 1 rode peper (in ringen, zaadlijsten verwijderd) + extra voor garnering
- 1 vanillestokje (gehalveerd)
- 750 Spaanse witte wijn (zoals: Sarría Verdejo)
- 120 ml Licor 43
- karaf (ca. 1,5 liter) en 4-6 glazen
- ijsblokjes (optioneel)
Zo maak je ‘m
Doe het fruit, de rode peper en vanille in de karaf en schenk de wijn en Licor 43 erbij. Laat minimaal 3 uur - maar het liefst een nachtje - afgedekt op smaak komen in de koelkast. Hoe langer, hoe intenser de smaken. Voeg eventueel ijsblokjes toe bij het serveren. Snijd voor decoratie de pepers in, maar niet door en steek op de rand van de serveerglazen.
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/button_0procent2.41d47e008455.png?)
Maak ‘m alcoholvrij met:
Alcoholvrije witte wijn (zoals: Torres Natureo Blanco) en Monin vanillesiroop.
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/paascocktail-sangria-staand-gif.986b9fad2cb3.gif)
SANGRIA 43 MET AARDBEI, VANILLE EN RODE PEPER
voor 1 karaf
Wat heb je nodig?
- 250 g aardbeien (gehalveerd)
- 1 sinaasappel (in kwart plakjes)
- 1 rode peper (in ringen, zaadlijsten verwijderd) + extra voor garnering
- 1 vanillestokje (gehalveerd)
- 750 Spaanse witte wijn (zoals: Sarría Verdejo)
- 120 ml Licor 43
- karaf (ca. 1,5 liter) en 4-6 glazen
- ijsblokjes (optioneel)
Zo maak je ‘m
Doe het fruit, de rode peper en vanille in de karaf en schenk de wijn en Licor 43 erbij. Laat minimaal 3 uur - maar het liefst een nachtje - afgedekt op smaak komen in de koelkast. Hoe langer, hoe intenser de smaken. Voeg eventueel ijsblokjes toe bij het serveren. Snijd voor decoratie de pepers in, maar niet door en steek op de rand van de serveerglazen.
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/button_0procent2.41d47e008455.png?)
Maak ‘m alcoholvrij met:
Alcoholvrije witte wijn (zoals: Torres Natureo Blanco) en Monin vanillesiroop.
WHISKY ICED MET SINAASAPPEL EN CITROENGRAS
Voor 1 longdrink glas (van ca. 400 ml)
Wat heb je nodig?
- 1 stengel citroengras
- 90 ml afgekoelde jasmijnthee
- 2 halve schijfjes sinaasappel
- 30 ml Johnnie Walker Red Label
- 120 ml Ginger Ale
- ijsblokjes
Zo maak je ‘m
Kneus de brede kant van het citroengras met het lemmet van een mes. Maak de thee volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de thee samen met het citroengras trekken. Vul het glas met de ijsblokjes. Steek het citroengras (uit de thee) met de gekneusde kant naar beneden het glas in. Schuif de halve schijfjes sinaasappel tussen het glas en het ijs. Schenk de whisky, jasmijnthee en ginger ale in het glas. Serveer direct.
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/button_0procent2.41d47e008455.png?)
Maak ‘m alcoholvrij met:
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/mocktails-whiskyiceds.e20cab98d950.jpg?)
WHISKY ICED MET SINAASAPPEL EN CITROENGRAS
Voor 1 longdrink glas (van ca. 400 ml)
Wat heb je nodig?
- 1 stengel citroengras
- 90 ml afgekoelde jasmijnthee
- 2 halve schijfjes sinaasappel
- 30 ml Johnnie Walker Red Label
- 120 ml Ginger Ale
- ijsblokjes
Zo maak je ‘m
Kneus de brede kant van het citroengras met het lemmet van een mes. Maak de thee volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de thee samen met het citroengras trekken. Vul het glas met de ijsblokjes. Steek het citroengras (uit de thee) met de gekneusde kant naar beneden het glas in. Schuif de halve schijfjes sinaasappel tussen het glas en het ijs. Schenk de whisky, jasmijnthee en ginger ale in het glas. Serveer direct.
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/button_0procent2.41d47e008455.png?)
Maak ‘m alcoholvrij met:
Fotografie: Rob van der Vet, Sander de Ponti, Hanna van den Bos, Nanda de Beer.
DEEL VIA
PROEF! is een uitgave van Gall & Gall bv. Concept en realisatie door MPG.
© 2024 Gall & Gall Algemene voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid
![](https://assets.foleon.com/eu-central-1/de-uploads-7e3kk3/49143/nix18.19fafa09a219.png?)
< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd < 18 jaar verkopen wij geen alcohol < 25 jaar, laat je legitimatie zien