SIMPELE SINGLETON COCKTAILS
The Singleton wordt gemaakt in het hart van ‘whisky country’, het Schotse Speyside. Ze zijn beroemd om hun goede balans en rijke, zachte smaak. Dat maakt ’m perfect voor een goede cocktail of pairing bij een lekkere borrel.
Ben je nieuw in de wereld van whisky? Kies dan voor de Singleton 12 Years. Deze 12 jaar oude whisky is dé held uit het assortiment en zeer toegankelijk. Probeer hem bijvoorbeeld eens bij een entrecote van de grill of ga voor de combinatie met zoete desserts met chocolade of een crème brûlée. Last but not least, deze whisky is ook nog eens dé perfecte basis voor een cocktail. Deze vier recepten, met maar drie ingrediënten, maak je snel en makkelijk. Welke probeer jij?
1. ORCHARD
De frisse en fruitige Orchard zet je niet alleen snel op tafel, hij maakt je borrel thuis ook extra feestelijk. Serveer ’m bij zoute snacks of zoete aardappelfriet met truffelmayonaise. Maar probeer ’m ook eens bij pannenkoeken of desserts met appel, peer of vanillesmaken!
Ingrediënten:
- 50 ml Singleton of Dufftown 12 Years
- 50 ml appel- en perensap
- 50 ml sodawater
- IJsblokjes
- Munt (optioneel)
Zo maak je ’m:
Doe de ijsblokjes in een cocktailglas en voeg de Singleton toe. Schenk dan het appelsap, perensap en sodawater erbij. Garneer ’m met een takje munt.
2. TROPICAL
Met deze frisse, exotische cocktail waan je je ook in de herfst in zomerse sferen. De fruitsmaken van de Tropical combineren lekker met zeezoutpopcorn, avocadofrietjes of gerookte eend met grapefruitchutney.
Ingrediënten:
- 50 ml Singleton of Dufftown 12 Years
- 50 ml guavesap
- 50 ml grapefruitsoda
- IJsblokjes
Zo maak je ’m:
Schenk de Singleton in het met ijsblokjes gevulde cocktailglas. Voeg dan de guavesap en grapefruitsoda toe, et voilà.
3. SNUG
Voor de echte koffieliefhebber, introduceren we de Snug. Een mix van intense smaken als goede afsluiter van de avond. Drink ’m bij donkere chocolade, gedroogd fruit of een combinatie van zoute en zoete smaken. Ook lekker bij bosvruchten en gerechten met balsamico.
Ingrediënten:
- 50 ml Singleton of Dufftown 12 Years
- 50 ml koude koffie (cold brew)
- 50 ml cola
- IJsblokjes
- Kers (optioneel)
Zo maak je ’m:
Neem een cocktailglas en vul dat met de ijsblokjes. Voeg eerst de Singleton toe, daarna de (cold brew) koffie en cola. Garneer ’m met een kers.
4. RIVERSIDE
Een Riverside is hét ultieme drankje voor een weekendborrel. De fris en kruidige gembercocktail met een kick, gaat goed samen met kaas, crackers en zoutjes, maar is ook erg lekker in een zoete combinatie van witte chocolade met rood fruit of met macarons in de smaken pistache of matcha.
Ingrediënten:
- 50 ml Singleton of Dufftown 12 Years
- 50 ml groene thee (koud)
- 50 ml ginger ale
- IJsblokjes
- Citroen (optioneel)
Zo maak je ’m:
Vul een cocktailglas met ijsblokjes en schenk de Singleton erbij. Voeg dan de groene thee en ginger ale toe en maak het geheel af met een schijfje citroen.
DEEL VIA
© 2023 Gall & Gall Algemene voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid
< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd < 18 jaar verkopen wij geen alcohol < 25 jaar, laat je legitimatie zien
© 2023 Gall & Gall Algemene voorwaarden Privacybeleid Cookiebeleid
< 18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd < 18 jaar verkopen wij geen alcohol < 25 jaar, laat je legitimatie zien